David Křížek se stal na 28. České námořní rallye mistrem, s posádkou RODOP. O svém zážitku nám povypráví v následujícím článku:

Po týdnu napínavých soubojů skončila 28. Česká námořní rallye, která je zároveň mistrovstvím České republiky v námořním jachtingu v kategorii One-Design.

Tento prestižní závod, který se konal od 13. do 18. října 2024 na Jadranu, přinesl dechberoucí souboje, nečekané zvraty a perfektní jachtařské výkony. Tým RODOP pod vedením kapitána Martina Kulíka, ve kterém i já, letos suverénně dominoval a získal již svůj jubilejní desátý mistrovský titul, a to s neuvěřitelným náskokem. Silná sestava na palubě, loď s výbornou rychlostí, správná rozhodnutí a absence chyb.

To byl recept na letošní vítězství, který tento závod naposledy vyhrál v roce 2020. Rozdíl mezi tímto týmem a zbytkem závodního pole byl letos propastný.


Pro mě to byl již 31. mistrovský titul, kterým završil velmi úspěšnou sezónu, ve které jsem s týmem „V“ získal titul mistra Evropy a jako trenér jsem pomohl týmu k bronzové medaili na mistrovství světa maxi jachet. 

Autor: David Krížek; úprava: Josef Hanton