O uplynulém víkendu se na Boleváku odjel jeden z našich tradičních závodů - Konec v Plzni. K závodu se nakonec přihlásilo jen 9 posádek. 4 ve třídě Pirát a 5 ve třídě RS Feva. Fevy měly závod vypsaný jako náhradní termín SKP za Letní Vánoční regatu, která se neodjela. Předpověď počasí nevěstila nic dobrého a bohužel se vyplnila do písmene...

Hned po nástupu vyhnali rozhodči Michal Jukl a Magda Soukupová posádky na vodu. V Pirátech se vedení hned po stratu ujali manželé Juklovi a nenechali nikoho na pochybách o své letošní dominanci v této třídě.

Ve Fevách byla situace podstatně zajímavější. Přemek Čechura s Michalem Švantnerem na kosatce se nechal hned na startu "odstavit" Frantou Vitákem ml. s Michalem Sedláčkem a z očekávaného souboje Čechura vs. Dobrý nebylo nic. Kuba Dobrý s Ondřejem Černým následováni společně posádkou Viták-Sedláček odskočili ostatním lodím a v celku s přehledem si rozdělili první a druhé místo. Čechura-Švantner nakonec z beznadějného posledního vydolovali alespoň třetí místo.

Na startu druhé rozjížďky Přemek zopakoval chybu z první rozjížky. Jediným rozdílem bylo, že se tentokrát odstavil sám pod Kubou Dobrým. V uvadajícím větru byla ovšem jízda trápením a ne jachtingem. Nakonec to uznali i rozhodčí, rozjížďku přerušili a závodníky poslali na břeh.

Další rozjížďka už se bohužel neodjela. Krajský přebor ve třídě RS Feva zůstal prozatím nevyhlášen. Další pokus proběhne přští týden.

Celkové výsledky